WordPress SEO, beste SEO plugin?   

Elke beheerder, ontwikkelaar of gebruiker van een website die op WordPress gebaseerd is zou aandacht moeten besteden aan SEO. Door SEO in te zetten en je SEO positie te volgen krijg je meer bezoekers naar je website. Aan de hand van de Facebook Social Plugins kan je deze bezoekers activeren en op een makkelijker manier activeren en vragen om een reactie en feedback.

 

Yoast, ontwikkelaar van vele succesvolle WordPress plugins heeft voor ons een SEO plugin ontwikkeld. In zijn laatste versie heeft hij de functionaliteit voor de XML Sitemaps, Breadcrumps, metaboxes en vele andere onderdelen verbeterd.

 

Voor ons betekent de plugin een ontzettend gemak. Per pagina of bericht krijg je de mogelijkheid direct te zien hoe het bericht terugkomt in Google. Op deze manier kunnen wij dit goed beheren. Een andere kant is voor de klanten, deze vinden het heel eenvoudig om hun SEO nu zelf te beheren. Het eenmalig instellen van het format van titels en de meta description en daarna kan jouw klant zelf aan de slag.

 

 

Hierboven zie je de metabox die je op elke pagina te zien krijgt. Men kan per pagina of bericht de SEO titel en meta description invoegen waarna men direct een ‘snippet preview’ te zien krijgt. In deze preview zie je hoe jij jouw bericht of de pagina in de zoekresultaten terug kan vinden. Aan de hand van het ‘focus keyword’ kan je daarna nog zien hoe deze dikgedrukt wordt gemaakt als men zoekt op deze term in Google.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de plugin, maar Yoast kan dat veel beter zelf. Bekijk even zijn link op http://yoast.com/ en besluit of je de plugin ook gaat gebruiken. Mocht je een Nederlandse link zoeken dan adviseer ik te kijken op http://wpspeciali.st/nieuws/joost-de-valk-wordpress-seo-eindhoven/. Ik zie in ieder geval geen reden om hem niet te gebruiken!

Laat hieronder een reactie achter